Archives

Întrevedere a membrilor LBM cu dna Svetlana Cerovic, Reprezentantul permanent al FMI în Republica Moldova

La 21 martie 2024, membrii Ligii Bancherilor din Moldova au avut o întrevedere cu dna Svetlana Cerovic, Reprezentantul permanent al Fondului Monetar Internațional la Chișinău.

Participanții la întâlnire au discutat despre situația macroeconomică actuală din Republica Moldova, evoluțiile principalilor indicatori prudențiali și de rentabilitate din sectorul bancar, tendințele și impedimentele obiective în activitatea de creditare bancară a sectorului privat, importanța dezvoltării pieței de capital autohtone și perspectivele dezvoltării și deschiderii acesteia pentru investitorii străini. Continuare

O întrevedere cu dl Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR

La 5 februarie 2024 dl Dumitru Ursu, Președintele Ligii Bancherilor din Moldova a avut  o întrevedere cu dl Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naționale a României, la sediul băncii din București.

În cadrul întâlnirii, dl Dumitru Ursu a prezentat o informație privind activitățile  de bază  ale Ligii, inclusiv direcțiile principale de activitate pentru anul 2024. Un subiect aparte au constituit activitățile de training bancar pe care le desfășoară Liga și oportunitățile de conlucrare cu mediul asociativ de training din Romania, inclusiv cu Institutul Bancar Român.

Continuare